Soep zou ik echt iedere dag kunnen eten. Bij de lunch, als voorgerecht, als gezonde snack,… eigenlijk is soep gewoon altijd lekker. Het is zo’n gerecht waar je eindeloos op kan variëren en echt alles in kan verwerken. Restjes groenten? Overgebleven pasta? In de soep ermee. Bovendien is het een eenvoudige en lekkere manier om meer groenten te eten. Snel, lekker en gezond, meer moet dat niet zijn.
Je hoort het, ik ben een echte soepliefhebber. Een heerlijk soeprecept kon dus niet uitblijven. Vandaag zwier ik mijn favoriete soep op tafel: rode puntpaprikasoep met zongedroogde tomaten en verse koriander. Een topper van formaat waarmee je zonder twijfel scoort op etentjes, maar ook gewoon aan de keukentafel.
De puntpaprika’s hebben een subtiele zoete smaak, wat de soep minder scherp maakt dan de klassieke variant (lees: kidsproof). De zongedroogde tomaten zijn dan weer een zalige smaakmaker in combinatie met het frisse aroma van de koriander.
Tips & tricks:
- Normaal gebruik ik verse kruiden bij soep vooral als garnituur, maar in dit recept mix ik de koriander er gewoon mee door. Zo komt het aroma nog beter vrij, wat de soep extra lekker maakt.
- Maak ineens een grote pot en je vriezer of ijskast is meteen gevuld met een dosis vitaminen voor drukke dagen.
- Ik hou niet zo van stevige, dikke soepen dus gebruik best veel water in mijn recept. Voeg gerust meer of minder water toe naar eigen smaak.
- Ook lekker met chorizo-kippenballetjes of een schep kruidenkaas.
- Deze puntpaprikasoep is niet alleen lekker maar ook super gezond. Paprika’s zijn echte vitaminebommetjes, en het pigment dat zorgt voor de rode kleur bevat ook veel gezonde eigenschappen.
Rode puntpaprikasoep met zongedroogde tomaten en koriander
Print RecipeIngredients
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 8 rode puntpaprika’s
- 2 wortelen
- olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree (70g)
- 50 g zongedroogde tomaten
- 1,5 l kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 tl gedroogde basilicum
- een bosje verse koriander (±15g)
- staafmixer
Instructions
Snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in grove stukken. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote stoofpot. Stoof de uien en knoflook glazig.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. al roerend mee.
Voeg de paprika’s, wortelen en zongedroogde tomaten toe en stoof het geheel 5 minuten.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 20 minuten afgedekt sudderen.
Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, hak ze grof en doe ze samen met de gedroogde basilicum in de soep.
Mix de soep glad met een staafmixer.
6 Reacties
Marianne
12 februari 2017 at 8:54 pmHeerlijk soepje!! Ik deed er ook wat gegrilde paprika bij . Met een toefje zure room en wat gebakken uitjes oogt het erg feestelijk. k kijk al uit naar een volgend recept Fré 🙂
Frédérique
14 februari 2017 at 10:37 pmLeuk te horen dat het heeft gesmaakt. Je serveertip ga ik zeker ook eens uitproberen!
De Bruyne Anja
15 februari 2017 at 9:20 amZo heerlijk dat soepje! Heel gemakkelijk te maken en zo smaakvol. Blij pics and carrots te kennen!
Frédérique
21 februari 2017 at 9:04 pmHey Anja, bedankt voor je leuke reactie! Het is inderdaad best een eenvoudig soepje maar vol van smaak, zo hebben we het graag ;-).
Sofie
19 februari 2018 at 3:49 pmNet gemaakt en kon niet wachten om te proeven. Heerlijk! Die komt meer op tafel hier!
Frédérique
19 februari 2018 at 4:13 pmHey Sofie, super dat de soep zo gesmaakt heeft! ‘t Is ook één van de favoriete soepen hier thuis 😊